Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak

Cod produs: EPL077

Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak
Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak
Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak
Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak
Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak
Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak

Date generale

  Acest produs nu se comercializează on-line

  Descriere

  Pardoselile Egger Pro sunt pardoseli cu o rezistenta deosebita ce garanteaza o durata lunga de viata. Suprafata sa etansa tine murdaria la distanta si devine usor de curatat, aspect ce o face adecvata pentru persoanele care sufera de alergii.

  Stilul acestui parchet este Pure Nature, ceea ce il defineste ca pe un parchet cald, rustic si in acest fel atemporal, combinand materiale naturale cu efect de lemn, piatra sau chiar beton. Formatul de placa Classic, datorita proprietatilor echilibrate, recomanda utilizarea acestui decor in incepari de orice forma sau marime.

  Specificatii

  Dimensiuni

  Specificatii tehnice

  Recomandari intretinere

  Ambalare


  Instructiuni de utilizare

  Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak
  NOTA TEHNICA

  1. Strat superior, rezistent la frecare
  2. Hartie decor
  3. Placa suport din lemn HDF swell barrier+
  4. Hartie de balans
  INSTRUCTIUNI DE MONTAJ

  Daca este cazul, inainte de inceperea montajului, pregatiti straturile suport. Pardoseala laminata Egger nu trebuie montata pe straturi de acoperire textile (ex: covoare) sau pe suprafete care nu sunt pregatite corespunzator pentru montare. In caz contrar, toate garantiile devin nule.

  Montaj

  Pardoseala laminata se poate deplasa ca urmare a schimbarii conditiilor de climat din incapere si este necesara realizarea unor rosturi marginale de dimensiuni suficiente fata de toate corpurile fixe, rosturi cu o latime de la 8 pana la 10 mm.

  1. Verificati daca placile de parchet laminat prezinta defecte si asigurati-va ca elementele de pardoseala prezinta elemente de imbinare lamba si uluc.
  2. Incepeti montarea primelor doua randuri in coltul stang al incaperii, asigurandu-va ca ambele laturi cu lamba ale primului element sunt pozitionate cu fata spre perete si ambele laturi cu uluc sunt indreptate spre montator.
  3. La placa 2, pentru imbinarea longitudinala a placii scurtate, plasati oblic lamba longitudinala in ulucul longitudinal al placii 1 si coborati placa 2 pana ajunge la nivel plan.
  4. La placa 3, pentru montarea oblica pe partea longitudinala si presare pe latura scurta, plasati oblic lamba longitudinala in ulucul longitudinal al placii 1, apoi impingeti placa 3 din aceasta pozitie oblica in latura scurta a placii 2, pana la unirea perfecta a laturilorscurte ale celor doua elemente. Imbinarea longitudinala se blocheaza prin coborare si in aceleasi timp se unesc laturile scurte prin apasare, pana ce elementele sunt fixate.
  5. Placa 4 se va monta longitudinal pe partea opusa, oblic si se vor presa laturile inguste. Plasati oblic ulucul longitudinal in lamba longitudinala a placii 3. Impingeti placa 4 in aceasta pozitie oblica in latura scurta a elementului 1, pana la unirea perfecta a laturilor scurte ale celor doua elemente. Din nou imbinarea longitudinala se blocheaza prin coborare si in acelasi timp se unesc laturile scurte prin apasare, pana ce elementele sunt fixate.
  6. Urmatoarele placi se monteaza oblic pe partea longitudinala si se preseaza pe latura scurta, asa cum este descris si in pasii de mai sus, cu mentiunea ca lungimea ultimului element trebuie modificata.
  7. Ulterior, pentru pasii 7 – 10, se vor alinia corespunzator primele doua randuri, cu mentinea unei distante fata de pereti de 8 – 10 mm si cu utilizarea distantierelor.
  8. Montarea primei placi din al treilea rand se face prin asezarea oblica a lambei de pe partea longitudinala in ulucul longitudinal al celui de-al doilea rand. Din aceasta pozitie coborati elementul pana cele doua placi sunt perfect plane. Montarea celei de-a doua placi din al treilea rand se face din nou prin asezarea oblica a lambei longitudinale in ulucul longitudinal al celui de-al doilea rand. Cu placa in pozitie oblica, glisati spre capatul primei placi din al treilea rand, pana ce mecanismele de imbinare ale laturilor scurte se suprapun perfect. Din nou blocati partea longitudinala prin coborare si capetele prin presare, pana ce elementele sunt fixate.
  9. Montajul tuturor celorlalte placi din al treilea rand se face precum anterior descris, cu mentiunea ca lungimea ultimului elementtrebuie modificata.
  10. Toate randurile urmatoare se pot incepe cu restul din ultima placa a randului precedent, daca acesta are o lungime minima de 200 mm, respectiv minim 500 mm pentru formatele lungi. De acum este posibila montarea individuala a placilor.

  Atentie!
  Capetele placilor trebuie sa alterneze la o distanta de minim 200 mm, sau 500 mm pentru placile in format lung.
  Daca se utilizeaza decoruri cu model, defazajul trebuie sa fie simetric cu modelul.

  Demontarea/remontarea elementelor

  Pentru a inlocui anumite placi deja instalate fara a le distruge, trebuie mai intai sa desfaceti primul rand din imbinare, prin ridicare in unghi pe latura lunga. Apoi asezati randul la loc pe podea si glisati placile pe latura scurta pentru a le desprinde una de alta. Se recomanda desfasurarea operatiunii cu grija pentru a evita deteriorari in zona profilelor lamba si uluc.

  Treceri tubulatura

  1. Masurati pozitia tevilor si marcati-o pe placa, avand grija la rosturile marginale
  2. Realizati un orificiu care sa depaseasca cu cel putin 16 mm diametrul tevii
  3. Taiati in unghi de 45 de grade de la orificii
  4. Ajustati elementul taiat si aplicati adeziv

  Montaj la cadrelor usilor

  In cazul existentei unor cadre de usi de lemn se recomanda scurtarea acestora in functie de grosimea pardoselii si a materialelor din stratul suport. Montati pardoseala sub tocul usii, tinand cont de rosturile de dilatare necesare. Daca este cazul, inlaturati mecanismul de blocaj din nutul proeminent al elementului precedent cu ajutorul unui levier. Panoul nou montat poate fi apoi impins in pozitie plana peste nutul panoului montat anterior. Aceasta zona de imbinare trebuie lipita cu un adeziv polivinilacetat. In cazul cadrelor de usi ce nu pot fi scurtate, rosturile de dilatare trebuie inchise si acoperite cu un material permanent elastic impermeabil pentru rosturi sau profile adecvate.

  Spatii comerciale din clasele de utilizare 31, 32 si 33

  In spatiile comerciale care se incadreaza in aceste clase de utilizare se poate lua in calcul o expunere peste medie la umezeala. Din acest motiv se recomanda folosirea unui adeziv pentru asigurarea unei fixari suplimentare in aceste spatii. Adezivul se va aplica atat pe latura lunga, cat si pe cea scurta a placii, astfel incat acesta sa se scurga pe intreaga suprafata de imbinare si surplusul sa poata fi eliminat in partea superioara. Asigurati-va ca placile sunt imbinate perfect si ca adezivul nu iese in partea inferioara a imbinarii. Excesul de adeziv este usor de indepartat de pe suprafata dupa o perioada scurta de uscare.

  Pentru mai multe informatii puteti consulta fisa completa cu instructiunile de montaj Just clik pe www.egger.com.

  Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak

  Review-uri

  Detii sau ai utilizat produsul?

  Spune-ti parerea despre produsul nostru si acorda-i o nota.

  Adauga un review

  Parchet laminat, clasa 32, 1,7441 mp, 10 mm, Natural Brynford Oak